Tahniah dan terima kasih kepada para penyumbang yang telah menderma 700k sebelum ini kerana telah berjaya membeli aset akhirat. pembangunan dan pengurusan sriti sebelum ini sebahagian telah siap.

Sehubungan dengan itu, kami masih lagi memerlukan 800k sumbangan para dermawan sekalian untuk meneruskan projek menyiapkan sekolah kami. Inilah peluang untuk anda semua membeli aset akhirat dan membantu anak-anak SRITI kami untuk belajar dengan selesa. InsyaAllah dengan menderma dan membantu saudara seislam, kita semua selangkah lebih dekat menuju pintu syurga.

3 Amalan Yang Tidak Terputus Pahalanya عن أبي هريرة رضى الله عنه أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال : إذا مات ابن آدم انقطع عمله إلا من ثلاث: صدقة جارية أو علم ينتفع يه أو ولد صالح يدعو له
Maksud hadis :
Daripada Abu Hurairah Radhiallahu ‘Anhu katanya,, Rasulullah SAW telah bersabda : Jika anak Adam meninggal, maka amalnya terputus kecuali dari tiga perkara, sedekah jariyah (wakaf), ilmu yang bermanfaat, dan anak soleh yang berdoa kepadanya.” (HR Muslim).
PENJELASAN HADITH :
Sesungguhnya kita diciptakan oleh Allah mempunyai maklumat yang tertentu yaitu agar kita sentiasa mengabdikan diri kepada Allah serta mentaatinya dengan melakukan perkara yang disuruh dan meninggalkan perkara yang dilarang.

sriti bagan serai

RM
Personal Info

Donation Total: RM100.00

SASARAN DANA

Sasaran dana yang diperlukan bagi membina bangunan adalah menjadikan kos kesuluruhan bagi pembinaan ini adalah sebanyak RM800k. Dana ini akan digunakan sepenuhnya bagi menyiapkan projek-projek pembinaan dan kos operasi SRITI BESTRAI BAGAN SERAI.

 

Kami amat berbesar hati sekiranya tuan puan bermurah hati, membantu kami untuk pembangunan yang seterusnya. Sumbangan ikhlas tuan puan terlalu bermakna untuk pembangunan SEKOLAH RENDAH INTERGRASI TERAS ISLAM (SRITI BESTARI BAGAN SERAI)dan keseluruhan warganya.

Hanya Allah sahaja yang layak memberikan syurga Al-Firdaus serta keredhaanNya ke atas tuan puan sekalian.

AYUH ! BANTU BERSAMA KAMI DALAM MENGUMPUL DANA BAGI MEMBANGUNKAN INSTITUSI PENDIDIKAN SRITI INI

PROSES PEMBINAAN SRITI BESTARI

Gambar terkini (10/03/2023) pembinaan bangunan SRITI Bestari, Bagan Serai. Jika ada yang ingin menyumbang untuk jihad pendidikan, inilah masanya. Sedekah pada hari Jumaat. Jom pakat infaq Sumbangan boleh disalurkan terus ke dalam akaun SRITI BESTARI :-

infaq

tapak pembanggunan sekolah

sriti bagan serai

RM
Personal Info

Donation Total: RM100.00

Scroll to Top